Lavinska delavnica na kaninu 2022

Začetniki in bolj izkušeni smučarji, ki bi radi zarezali izven urejenih kaninskih smučišč v bel pršič, se nam 8. januarja pridružite na prvi lavinski delavnici v tej sezoni! V družbi Zakonctednovcev se boste lahko spoznali s smučanjem izven urejenih smučišč ali obnovili svoje znanje o varnem gibanju v gorah.

Pod vodstvom izkušenih smučarskih vodnikov Dejana Sedeja in Martina Svetličiča bomo obnovili osnove varnega gibanja (smučanja) v gorah v zimskih razmerah – ustrezna priprava na turo in načrtovanje ture, spremljanje razmer, izbira primernega terena in linije spusta, prerez in test snežne odeje, trening iskanja z lavinsko žolno, sondiranje, tehnika izkopavanja zasutega v plazu … Sam spust bomo prilagodili glede na predznanje in fizično pripravljenost udeležencev.

OBVEZNA OPREMA:
– turne, freeride, alpske smuči ali snowboard deska
– lavinski komplet – lavinska žolna, lopata, sonda (lahko priskrbi organizator)
– čelada – nahrbtnik
– hrana in pijača – PCT (pravila na smučišču)

PREVOZ: v lastni režiji. Dobimo se ob 7:30 v Bovcu pri spodnji postaji smučišča.

CENA:
Člani Društva ZAKONcTEDNA (poravnana članarina za tekoče leto 15 eur): 50 eur
Nečlani: 70 eur (k včlanitvi ste vabljeni preko e-maila zakonctednovci@gmail.com ali na delavnici)

Cena vključuje kotizacijo, ki je namenjena pokrivanju stroškov izvedbe delavnice in vodnikov, vozovnico pa se plača posebej.

PRIJAVA: preko obrazca: http://bit.ly/lavinska-delavnica do srede, 5. januarja 2020, do polnoči.

Število mest je omejeno, prednost pri prijavi pa imajo člani Društva ZAKONcTEDNA. Delavnica je primerna za starejše od 15 let. O izboru bomo obveščali v četrtek, 6. januarja.

INFORMACIJE: zakonctednovci@gmail.com ali 031 545 931 (Dejan).

Udeležba je na lastno odgovornost. S prijavo udeleženec potrjuje, da se zaveda zahtevnosti delavnice in izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Na delavnici je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnikov.

Aktualne objave spremljajte tukaj.