IDRIJSKA BELA BO V SOBOTO RAJ ZA LJUBITELJE ŠPORTOV V NARAVI

Aktivna Bela bo 3. avgusta 2019 ponovno združila ljubitelje športov in aktivnosti na prostem, ki jih ponuja Idrija. Društvo ZAKONcTEDNA in Mladinski center Idrija na kopališču Lajšt v Idrijski Beli pripravljata nepozabno doživetje za vse mlade in mlade po srcu, ki uživajo v športih v naravi, druženju ob dobri glasbi, jedači in pijači ter filmskih večerih pod zvezdami.

Sotočje Idrijce in Belce, kjer se nahaja priljubljeno in znano kopališče Pri Lajštu, že leta privablja ljubitelje športov in aktivnosti na prostem. Poleg kopanja v kristalno čisti vodi, družabnih iger in osvežitve v baru bodo organizatorji Aktivne Bele 3. avgusta 2019 postregli z različnimi brezplačnimi športnimi aktivnostmi za vse starostne skupine in nagradnimi igrami, zvečer pa še s kinom pod zvezdami, kjer bo premierno na ogled športni dokumentarec Sofia v režiji domačina Matica Carla in Maje Žerak. Kot se za tovrsten dogodek spodobi, bo Gostišče Barbara poskrbelo tudi za odlično hrano in pijačo, ne bo pa manjkalo niti pristnih lokalnih dobrot, ki jih pripravlja ekipa Praznika idrijskih žlikrofov.

Program dogajanja:

11:00 – 19:00: Predstavitev športnih društev in organizacij na stojnicah (Društvo ZAKONcTEDNA, Mladinski center Idrija, KD Sloga Idrija, Tekaško smučarski klub Idrija, CROC Trgovina s športno opremo, HG Trail Idrija in test tekaških copat Raidlight Slovenija, delavnice za najmlajše v izvedbi društev tabornikov Rod srebrnih krtov Idrija in Rod kranjskega jegliča, GRS Tolmin)

11:00 dalje: SLACKLINE (hoja po gurtni)

Aktivnost vodi Sven Burnik in bo primerna tako za začetnike kot bolj izkušene v hoji po gurtni. Udeleženci so vabljeni, da s sabo prinesejo svojo gurtno, če jo imajo.

11:00 – 12:00: KARDIOTRENING

Ker sta za tek po neurejenih poteh nadvse pomembni vrhunska oprema in zelo dobra fizična pripravljenost, HG Trail Idrija v sklopu dogodka pripravlja voden kardiotrening pod taktirko vrhunskega športnika Mateja Markoviča ter test vrhunskih tekaških copat znamke Raidlight.

11:00 – 14:00: GORSKO KOLESARSKA TURA

V izvedbi Turno-kolesarskega odseka Planinskega društva Idrija (Urban Močnik) bo za gorske kolesarje organizirana razgibana, srednje zahtevna tura po hleviškem grebenu. Zbor bo na parkirišču v Idrijski Beli ob 11. uri, sledi vzpon proti Čekovniku v zmernem pogovornem tempu do koče na Hlevišah, kjer bo daljši postanek pred končnim spustom v dolino. Predviden povratek je med 14. in 15. uro.

13:00 dalje: KAJAKAŠKA DELAVNICA IN SUPANJE

Izkušeni učitelj kajaka na divjih vodah in član Društva ZAKONcTEDNA Dejan Sedaj pripravlja zabavno delavnico z osnovnimi prvinami kajakaštva, na katero se bodo lahko zainteresirani prijavili na licu mesta. Za izposojo SUP deske pa je poskrbela ekipa Quiksilver Windsurf School.

14:30 – 15:00: S KOLESOM V BELO

V organizaciji Kluba idrijskih študentov bo organiziran odhod v Idrijsko Belo s kolesi, in sicer od parkirišča pri Divjem jezeru.

15:00 – 19:00: IDRIJSKI ŽLIKROFI

Ekipa Praznika idrijskih žlikrofov pripravlja okusne lokalne dobrote in bo poskrbela, da se bodo udeleženci lahko okrepčali, napolnili zaloge energije in zlahka nadaljevali s športnim udejstvovanjem.

21:00 – 22:00: KINO POD ZVEZDAMI: PREMIERA ŠPORTNEGA DOKUMENTARCA SOFIA

V izvedbi Filmskega gledališča Idrija ter Mestne knjižnice in čitalnice Idrija bo tudi letos organizirana poletna kino predstava pod zvezdami. Premierno bo na Aktivni Beli na ogled navdihujoč športni dokumentarec Sofía v režiji domačina Matica Carla in Maje Žerak. Vstopnine ni, zaželeno pa je, da si udeleženci s sabo prinesejo odeje ali druge pripomočke za sedenje.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na 10. avgust. Več informacij je objavljenih:

Medijem bomo za izjave na voljo na INFO TOČKI, ki bo v središču dogajanja na Lajštu.

Partnerji in sponzorji: Pivovarna Pelicon, Center za idrijsko dediščino, Razzor Grafika, Raidlight Slovenia, Hg TRAIL Idrija