TOUR DE IDRIJA HILLS 2019: V dobri družbi slabega vremena ni

Foto: Miha Tratnik Bajc

Za dežjem vedno posije sonce, velja pa tudi obratno in žal je po številnih sončnih jesenskih vikendih tudi naša tretja izvedba Tour de Idrija Hills padla ravno na deževen konc tedna. A obžalovali nismo prav dolgo.

Pod sivim idrijskim nebom se je 2. novembra nabralo kar devetnajst kolesarjev. Turo smo – zdaj že skoraj tradicionalno – začeli z vzponom mimo gradu Gewerkenegg do Slanic in proti Hleviški planini.

Kljub razmočeni podlagi smo v želji po furanju najboljših trailov, kar jih idrijska hribovja ponujajo, turo nadaljevali s spustom v Strug. Ta je marsikomu povzročal preglavice, a za zabavo ni bil nihče prikrajšan.

Odločitev, da turo nekoliko skrajšamo, nas je namesto na Vojsko pognala na Kobalove planine. Namesto dobrega razgleda nad mestom nas je na vrhu pričakala podobna drsalnica kot na Hlevišah, ki pa smo jo vsi odpeljali brez večjih težav. Turo smo sicer zaključili precej hitro, a zato v toliko večjem slogu z druženjem v gostišču Barbara.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk in vas vabimo tudi prihodnje leto! Do takrat pa nas spremljajte na Facebooku in Instagramu, da nas ulovite na ostalih dogodkih!