Idrija bo dobila prvi kolesarski poligon

V novo leto stopamo smelo. Z novimi dogodki, obsežnejšimi projekti in še večjo motivacijo. Vse z namenom, da odpremo poti za gorsko kolesarstvo in druge športne aktivnosti na prostem v Idriji ter izkoristimo izjemen potencial terenov, ki jih ponuja naše mesto.

Da bi za svoje člane ustvarili kakovostno in varno okolje za izvajanje aktivnosti na prostem ‒ predvsem gorsko kolesarjenje, člani Društva ZAKONcTEDNA že nekaj časa upamo na postavitev kolesarskega poligona za skoke in urjenje gorsko kolesarskih veščin.

Kot eno najprimernejših lokacij za ureditev tovrstnega poligona smo prepoznali območje Faletovš nad idrijsko Zaspano grapo, kjer je nekdaj stala manjša kmetija. Družba Kolektor Koling d.o.o., ki je lastnik zemljišča, je Društvu ZAKONcTEDNA za namen vzpodbujanja občank in občanov k aktivnemu preživljanju prostega časa prostor Faletovš, ki je trenutno neizkoriščen, odstopila na uporabo za začasno ureditev v funkcionalen in za občane koristen prostor.

Aktivni člani Društva ZAKONcTEDNA ga bomo prostovoljno uredili v kolesarski poligon, pri delih pa bodo prostovoljno sodelovali tudi zunanji izvajalci, izkušeni na področju tovrstnih del.

Komu bo kolesarski poligon/park namenjen?

Kolesarski poligon oziroma park bo namenjen vsem občankam in občanom ter ostalim obiskovalcem, ki jih veselijo kolesarjenje in drugi športi v naravi.  Kolesarske linije bodo prilagojene za kolesarje z različnim predznanjem in bodo primerne tako za začetnike in otroke kot naprednejše in izkušene kolesarje, ki si želijo več kolesarskih užitkov in adrenalina.

Dela bodo predvidoma potekala do poletja

Pripravljalna dela ureditve kolesarskega poligona se bodo predvidoma pričela v soboto, 11. januarja 2020, ob 9. uri. Celotna ureditev bo obsegala odstranitev grmovja in zemeljska dela z uporabo lažje gradbene mehanizacije in motornih žag. Predvidoma bo trajala do začetka poletja 2020.

Zaradi morebitnega hrupa v času izvajanja aktivnosti se v Društvu ZAKONcTEDNA že vnaprej opravičujemo in vljudno prosimo za strpnost in razumevanje.

O aktivnostih bomo sproti obveščali

O posameznih aktivnostih v sklopu projekta in poteku ureditve bomo sproti obveščali v medijih, na naši spletni strani ter profilih na  Facebooku in Instagramu. Vabljeni tudi na občni zbor Društva, ki bo 14. februarja ob 18. uri v Mladinskem centru Idrija.

VEČ INFORMACIJ: zakonctednovci@gmail.com; 031 585 316 (Miha Tratnik Bajc, predsednik Društva)

***

Urejanje parka je sofinancirano s strani Evropske unije preko programa Evropska solidarnostna enota v sklopu solidarnostnega projekta Naj se vrti. S tem projektom želimo mladi v Društvu ZAKONcTEDNA in Mladinskem centru Idrija zainteresirani javnosti ponuditi kakovostne športne vsebine, ki bodo popestrile lokalno dogajanje. S tem naslavljamo lokalno problematiko pomanjkanja dogodkov v kraju in neizkoriščenost športno-turističnih kapacitet v občini.

#EUSolidarityCorps #ESE#movit